Christiansfeld honninghjerter

honningkager_t2

Ingredienser:
400 g honning
200 g margarine
2 æg
500 g mel
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
25 g fint-hakket syltet appelsin-skal
2 tsk. natron
2 spsk. koldt vand

GLASUR
2 æggehvider
2 tsk. eddike
200-300 g flormelis
kan også benyttet smeltet chokolade

Tilberedning:
-Margarine og honning smeltes sammen, og afkøles til det er lunkent.
-Æg, mel samt alle krydderier irøres
-Natron røres ud i vandet og dernæst røres vandet i dejen
-Dejen tages ud af skålen og æltes på bordet
-Lad dejen hvile til næste dag
-Dejen rulles ud – ca. 4 mm tyk
-Honninghjerter stikkes ud vha. forme.
-Hjertet bages i forvarmet ovn ved 190o i 8-10 min
-Hjerterne pyntes med glasur el. evt. smeltet chokolade

Hjerterne bør først spises 8 dage efter, i modsat fald når de ikke er blevet bløde under den sprøde glasur.

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

En kommentar til “Christiansfeld honninghjerter”

Skriv en kommentar