Andesteg i KugleGrill

Andesteg i KugleGrill

Grillen er ved at vinde indpas selvom sneen daler og temperaturen er omkring frysepunktet.
Andesteg på grillen juleaften – intet problem.

 

Ingredienser til 4 personer:

  • 1 landand (ca. 3600 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 4 dl vand
  • ¾ tsk stødt nellike
  • ¾ tsk stødt allehånde

Andesauce

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. kulør

Appelsinkrydret rødkål

  • 1½ spsk fintrevet appelsinskal
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ spsk rørsukkersirup
  • 25 g smør
  • 600 g fintsnittet rødkål
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler – gerne både hvide og brunede

 

Fyld grillstarteren med briketter og tænd op. Rens, skyl og tør anden.
Fjern fjerrester og gump og klip vingespidserne af (gem dem). Gnid anden udvendigt og indvendigt med salt.
Bind evt. vinger og lår ind til andens krop.
Skær et fint snit (ca. 5 cm langt) mellem vinger og ryg, så fedtet kan løbe fra.
Skær den orange skal af appelsinerne og fjern derefter alt det hvide.
Kom appelsinskal, vand, krydderier, vingespidser, hals og indmad (udelad leveren) i en foliebakke.

Fordel de varme briketter i hver sin side af grillen og stil foliebakken på bundristen af kuglegrillen.
Kom de 2 appelsiner ind i anden og luk den med et par kødnåle.
Læg anden på risten over foliebakken med brystet opad og luk grillens låg.
Tag foliebakken ud efter ca. 1 time og si skyen over i en gryde.
Kom lidt vand i foliebakken og stil den tilbage under anden. Steg anden færdig 30 til 45 min. – mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar.
Lad anden hvile i ca. 10 min.

Andesauce

Skum fedtet af andeskyen og mål skyen.
Der skal være ca. 2 dl. Rør appelsinsaft og majsstivelse sammen.
Bring skyen i kog og rør jævningen i. Tilsæt salt og peber og lad saucen koge ved svag varme i ca. 2 min.
Smag til.

Appelsinkrydret rødkål

Kom appelsinskal og -saft, sirup og smør i en sauterpande og lad det koge ved kraftig varme, men uden at det bruner i ca. 2 min.
Tilsæt rødkål, chili og krydderier og svits kålen i ca. 4 min. Smag til.

Tips

Stegetiden for en and i kuglegrill er afhængig af luftens temperatur.
Er det minusgrader udenfor, skal anden måske have 2½ time.
Er det lunt, skal den måske kun have ca. 1½ time.
Hvis skindet ikke er sprødt, kan du lige grille det lidt øverst i ovnen – når du har parteret anden.

Stegetid

Ca. 1 time og 45 min. i kuglegrill.

Juleaften om:
Tilbage til d. 24/12 kl. 18

Skriv en kommentar